keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Mielenosoitus Helsingissä 10.5.

Helsingin keskustassa järjestetään tulevana lauantaina 10.5. mielenosoitus skientologiakirkkoa vastaan. Protesti on Suomessa jo kolmas laatuaan ja sen tämän kertaisena aiheena on skientologiakirkon "Fair Game" (suom. vapaata riistaa) -politiikka, joka tähätää kaiken skientologiaan kohdistuvan kritiikin hiljentämiseen millä keinoilla tahansa.

Kriitikot ovat "vapaata riistaa". Heiltä on lupa viedä omaisuutta, lupa vahingoittaa millä tahansa tavalla, kenen tahansa skientologin toimesta, ilman minkäänlaista kurinpalautusta. Heitä on lupa huijata, haastaa oikeuteen, valehdella tai tuhota. - L. Ron Hubbard, HCO Policy Letter of 18 October 1967

Skientologit väittävät tämän periaatteen olevan historiaa, mutta kriitikoiden käytännön kokemukset kertovat toisenlaista tarinaa. The Village Voicessa 6.5.2008 julkaistu artikkeli kuvaa hyvin osuvasti kuinka Fair Game toimii tänäkin päivänä. Mielenosoituksiin osallistuneita henkilöitä, joiden henkilöllisyys on saatu selville, pyritään pelottelemaan lakimiesten perättömillä syytöksillä ja tekaistuilla oikeusjutuilla. Kanadassa tämä on tiettävästi edennyt jo oikeussaleihin.

Kaikkia mielenosoitukseen osallistuvia kehotetaankin naamioitumaan peittämällä kasvonsa. Yleinen väärinkäsitys on, että naamioituminen olisi Suomessa laitonta, vaikka tosiasiassa naamioituminen on laitonta vain jos naamioitujalla on "ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta". Kuten viime kerroillakin, tämä mielenosoitus on täysin rauhanomainen. Yhteistyö poliisin kanssa on sujunut molemmilla kerroilla mainiosti, ilman sen kummempia häiriöitä.

Mielenosoitus kokoontuu Kampin Narinkkatorilla kello 12:00. Tervetuloa mukaan! Mikäli tarvitset lisää tietoa tapahtumasta, ota yhteyttä: anon.finland@hush.com

Ei kommentteja: