keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Lontoon poliisi kieltää sanan "kultti" käytön mielenosoituksissa

The Guardian uutisoi hiljattain Lontoon huhtikuun mielenosoituksessa sattuneesta tapauksesta, jossa paikallinen poliisi kielsi mielenosoittajia kutsumasta skientologiaa kultiksi. Eräs mielenosoittaja kieltäytyi poistamasta kyltistään sanaa "Cult" ja sai kutsun oikeusistuimen eteen. Monet Iso Britannian sanomalehdet ja internetjulkaisut ovat kritisoineet poliisin käytöstä sanan vapauden törkeänä riistona ja muistuttaneet skientologian täyttävän kultin määritelmän. Lontoon poliisia on ennenkin syytetty lahjoitusten vastaanottamisesta skientologiakirkolta.

Vastauksena poliisin määräykseen poistaa teksti kyltistä, nuori mielenosoittaja luki ääneen korkeimman oikeuden tuomarin Justice Lateyn lausunnon vuodelta 1984, jossa Latey kuvailee skientologia kirkkoa "korruptoituneeksi, pahantahtoiseksi ja vaaralliseksi" käyttäen siitä nimitystä "kultti". Tämä ei poliiseja vakuuttanut, joten nuorukainen joutuu nyt oikeuden eteen, jossa häntä saattaa odottaa sakot tai jopa vankeusrangaistus.

Surkuhupaisaksi tapauksen tekee se, että huhtikuun mielenosoitusten teemana oli nimen omaan skientologian kriitikoihin kohdistuva jatkuva ahdistelu. Skientologit ovat vuosikymmenten ajan vainonneet kriitikoitaan erilaisin laillisin ja laittomin menetelmin, tarkoituksenaan hiljentää vastarinta. Tästä taktiikasta käytetään nimitystä "Fair Game" (suom. vapaata riistaa).


1 kommentti:

yemek tarifleri resimli kirjoitti...

http://www.cennetinsirlariizle.com/