lauantai 10. toukokuuta 2008

Mielenosoitus Helsingissä sujui hyvin

10.5.2008 järjestetty maailmanlaajuinen skientologian vastainen mielenosoitus rantautui jo kolmatta kertaa myös Suomeen. Protesti järjestettiin Helsingin Rautatientorilla, jossa naamioituneet mielenosoittajat jakoivat satoja lentolehtisiä ja valistivat ohikulkijoita skientologiakirkon ihmisoikeusloukkauksista.

Totuttuun tapaan paikalla oli myös useita skientologeja, jotka ulkomaalaisista hengen heimolaisistaan poiketen keskustelivat avoimesti kriitikoidensa kanssa. Maailmalla skientologeja yleensä kielletään ottamasta minkäänlaista kontaktia niin sanottuihin "tukahduttaviin henkilöihin" (engl. "suppressive person" tai "SP") joihin skientologian kriitikot lukeutuvat.

Suurin osa ohikulkijoista vaikutti kiinnostuneilta ja myötämielisiltä kampanjaa kohtaan. Paikalle saapuneet skientologit jakoivat omaa, peitejärjestö Youth for Human Rights Internationalin vihkosta. Kyseistä järjestöä on kritisoitu skientologian lobbaajaksi ja piilomainostajaksi. Taitto- ja kirjoitusvirheitä vilisevä lehtinen sisälsi muun muassa lainauksen skientologian perustalta L. Ron Hubbardilta, todellisten ihmisoikeustaistelijoiden lausahdusten seassa.

Ei kommentteja: