perjantai 9. toukokuuta 2008

CNN: Anonymous vs Scientology

Internetryhmä Anonymous, ja heidän skientologiavastainen kampanjansa, saavutti huomattavan merkkipaalun medianäkyvyydessä, kun CNN raportoi aiheesta. Skientologiakirkkoa puolusti organisaation tiedottaja Tommy Davis.

Raportti esitti anonyymit varsin positiivisessa valossa ja asiavirheet olivat vähäisiä. Mukana oli myös FBI:n näkökanta tilanteesta, josta selvisi että Anonymous ei ole FBI:n silmätikku rikollisena ryhmänä.

Tommy Davis tuli tunnetuksi ”Scientology and me” –dokumentista, jonka kuvausten aikana hän onnistui provosoimaan BBC:n John Sweeneyn raivoisaan huutokilpailuun. Dokumentti oli skientologeille kuitenkin PR-katastrofi ja Davis passitettiinkin kuukausiksi ”Rehabilitation Project Force” (RPF) –leirille, joka on yksi äärimmäisimmistä kurinpalautusmetodeista skientologien piireissä.

Davisin paluu tiedottajan tehtäviin ei ollut yhtä vakuuttava esitys. Haastattelussa vastaukset olivat epäsuoria ja huomioitavia seikkoja olikin että hän mm.: Kritisoi internetiä tiedonlähteenä, mutta kehottaa ihmisiä hakeutumaan skientologien viralliselle kotisivulle. Kyseenalaisti FBI:n näkemyksen anonyymien rikollisesta taustasta. Ei kyennyt tiivistämään mikä on skientologian uskon perusta, sekä kiisti (epäsuorasti) Xenu –tarinan.

Hän kiisti myös ”Disconnection” –politiikan harjoittamisen, vaikka muut tiedottajat ovat siitä puhuneet ja tämä löytyy myös skientologiakirkon viralliselta kotisivulta.Ei kommentteja: