keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Suomalainen ex-skientologi Etelä-Saimaan haastattelussa

Etelä-Saimaa julkaisi hiljattain erittäin kattavan artikkelin skientologian toiminnasta ja menneisyydestä Suomessa. Toimittajan haastateltavana olivat skientologian huipulla Yhdysvalloissa työskennellyt suomalaismies, joka sittemmin on jättänyt skientologiakirkon ja toimii nykyään sitä vastaan, sekä Lahden Dianetikkakeskuskuksessa työskentelevä, Suomen scientologia-yhdistyksen tiedottaja, Kyllikki Helminen-Koikkalainen.


Artikkeli esittelee useita skientologian varjopuolia, kuten jäsenten luottotietojen menetyksen, kriitikoiden vainoa ja häiriköintiä, psykologien mustamaalausta ja monia muita tavallisille rivijäsenille tuntemattomia totuuksia. Myös tänä vuonna maailmanlaajuisesti aktivoitunut, skientologian vastainen Anonymous-liike ja Suomen mielenosoitukset mainitaan artikkelissa.

Narconon-hoitolansa Suomeen. Suomen skientologit pyrkivät jo 1990-luvulla avaamaan Nastolaan Narconon-hoitolaitoksen. Artikkeli myös tuo esille Suomen skientologien aikeet yrittää uudestaan perustaa oma , jonka perustamiseen kerättiin rahaa vapaaehtoisilta lahjoittajilta huumeiden vastaisen työn nimissä. Keräysvarat kuitenkin hupenivat hämäräperäisesti "keräyskuluihin" ja hanke hylättiin. Toisin kuin hiljattaisesta Syöpäsairaiden tuki ry:n nimissä tapahtuneesta vastaavasta keräysvarojen väärinkäytöstä, ei Narconon-hankkeesta aloitettu rikostutkintaa. Tällä hetkellä Suomen Narconon kehottaa huumausaineista riippuvaisia hakeutumaan Ruotsin skientologien hoidettavaksi. Kolmesta neljään kuukautta kestävä hoitojakso maksaa potilaalle pituudesta ja tarpeelliseksi katsotusta kurssituksesta riippuen tuhansia tai jopa kymmenia tuhansia euroja.

- Etelä-Saimaan artikkeli
- Iltalehden lyhyempi artikkeli samasta aiheesta

Ei kommentteja: