maanantai 8. syyskuuta 2008

Euroopassa ja internetissä

Paljon on tapahtunut viikon aikana. 4. syyskuuta Saksan Hampurissa pidettiin suuri skientologia-aiheinen konferenssi. Samaan aikaan Berliinissä otettiin puheeksi mahdollisuus kylteistä, joilla varoittaa kansalaisia skientologian vaaroista. Samana viikonloppuna internetissä kuohahti, kun Youtube -videosivustolta katosi yli 4000 kriittistä videota vilpillisten DCMA -tiedotteiden myötä. Tätä kaikkea vielä seurasi tieto siitä, että Ranskassa on aloitettu oikeustoimet skientologiakirkon järjestäytynyttä petollisuutta vastaan.

Saksa

Hampurin "This is Scientology!" -tapahtuman puhujakaarti oli vakuuttava. Skientologian vaikutuksista USA:ssa kertoi lakimies Graham Berry. Ex-skientologeja edustivat, näyttelijä Jason Baghe, Ex-Sea Org Larry Brennan ja Mark Headley. Myös Anonymous oli läsnä, mutta pääasiassa kuuntelijan asemassa. Videomateriaalia puheista voi etsiä tältä Youtube -kanavalta. Tätä kirjoittaessani esillä oli vasta Berryn puhe.

Tapahtuma oli myös skientologeille tärkeä, sillä he lennättivät USA:sta asti merkittäviä henkilöitä yrittäessään estää sen. Kun tapahtumaa ei voitu sulkea, yrittivät he ottaa osaa tapahtumaan, mutta istumapaikat olivat jo täynnä. Skientologeihin kuuluivat mm. tiedottaja Tommy Davis ja lakimies Kendrick Moxon.

Saksankieliset lähteet kertovat että samaan aikaan Berliinissä päätettiin varoituskylttien sijoittamisesta kultin rekrytointikohteisiin. Kyltit tulevat sisältämään varoituksia, tietoa sekä valituksia helpottavia kontakteja. Myös kultista ulos haluavia tiedotetaan asianmukaisin kontaktein.

Internet

Youtube -videosivustolta katosi viikonloppuna yli 4000 -videota. Suurin osa näistä oli skientologiaa kritisoivia ja itse tehtyjä/kuvattuja. Yksi suljetuista kanavista oli jälleen kerran XenuTV.

Videot poistuivat DCMA-tiedotteiden myötä, joihin Youtube tiettävästi reagoi poistamalla videot väitteiden aitoutta tarkistamatta. Tällä kertaa tekijänoikeuksia peräsi pääasiassa American Rights Counsel LLC. Mielenkiintoista tässä on se, että AMC LLC vaikuttaa olevan täysin tekaistu nimi. Mistään ei ole löydetty näyttöä moisen olemassaolosta, jolloin DCMA:t täyttäisivät tekijänoikeuspetoksen puitteet.

Videot ovat pääasiassa palautuneet, mutta tapaus ei jäänyt huomiotta. Ei edes EFF:lta (Electronic Frontier Foundation).

Ranska

Ranska on aloittanut oikeustoimet skientologian petollista toimintaa vastaan. Vastaanvankaltaisia oikeustoimia käydään jo Saksassa ja Belgiassa. BBC:n artikkelin mukaan skientologia voidaan kieltää maassa, jos oikeussalissa voitetaan tällä kertaa.

2 kommenttia:

Heavenbound kirjoitti...

Hyvää infoa! Jatka tiedottamista!

Anon Finland kirjoitti...

Kerrankin hyviä uutisia! :)